FANDOM


Här följer ett förslag på hur du kan skapa din karaktär. Du kan också kolla med oss i spelledningen om vi har några karaktärer vi söker spelare till om du vill ha något mer färdigt som redan har anknytning i domänens bakgrund, anknytning till andra spelare och färdiga intriger.


1. Välj konceptRedigera

Fundera kring vad du vill spela för någonting. En social karaktär som tycker om att umgås med andra, en inåtvänd som föredrar att hålla sig för sig själv och tampas med sin inre demoner eller kanske någon mer fysisk och burdus person? Tänk på att det ska vara något du trivs med att spela, speciellt om du är ny som lajvare. Vissa föredrar att spela något som ligger väldigt nära en själv medan andra föredrar motsatsen. Tänk också på att det kommer underlätta för dig att komma in i spelet om du har en karaktär som umgås med andra, framför någon som håller sig för sig själv.


2. Välj förbundRedigera

Läs igenom beskrivningarna av förbunden och ta det som känns roligast för dig att spela. För närvarande välkomnar vi karaktärer ur alla förbund. Förutom Unalgiend


Har du frågor om något förbund, fråga på forumet eller kontakta SL enligt nedanstående:


3. Välj klanRedigera

Kika igenom beskrivningarna av klanerna. Precis som med förbund gäller det att ta det som känns roligast och mest passande att spela. Vi välkomnar för närvarande alla klaner.


Har du frågor om någon klan eller om klanerna överlag, ställ dem på forumet eller fråga valfri spelledare.


4. Bestäm ålder på karaktärenRedigera

Med ålder avses hur länge din karaktär varit omfamnad. Vi vill helst ha neonater (karaktärer som varit vampyrer i upp till 50 år). Ancillor (karaktärer som varit vampyrer i upp till 100 år) kommer bara att tillåtas i undantagsfall.


Som en riktlinje så kommer spelledningen godkänna karaktärer som är upp till 20 år utan problem. Om du vill ha en karaktär som är över det är det bäst att du får åldern godkänd innan du planerar för mycket. Det räcker att slänga iväg ett mail eller PM på forumet så får du antagligen svar inom en dag.


5. NamnRedigera

Dags för det som enligt vissa är det svåraste av allt, att hitta ett passande namn. Några generella riktlinjer och tips:


6. BakgrundRedigera

När åldern är godkänd är det dags att sätta in karaktären i sitt sammanhang. Om du tycker det är svårt att skriva bakgrund eller inte gjort det tidigare, läs igenom den mall för att skriva bakgrund som finns.


Fundera på inriktningen av karaktären och vad du vill spela. Vill du spela en tuff bikerbrud eller en lärd akademiker? En fysisk eller social karaktär? De förstnämnda är bra på att försvara sig med musklerna, de senare med munlädret. Är du kanske ett mellanting?


Använd gärna bakgrunden för domänen som finns. Vi har med mening lämnat det öppet hur många besläktade som finns i Stockholm domän för att det ska gå att spela karaktärer som bott här ett tag men ännu inte spelats. Vi vill i möjligaste mån ha karaktärer som har bott i Stockholm ett tag, istället för nyanlända.


Försök också att synkronisera din bakgrund med andra spelare, det vill säga, bestäm en eller flera relationer till andra karaktärer. De flesta spelare brukar se positivt på att synka bakgrunder då det ger mycket mer att spela på. Om du har funderingar över detta så prata med spelledningen så kan vi säkert rekommendera vem du ska prata med. Eller släng iväg ett par PM på forumet till andra spelare och hoppas på det bästa. Lajvare är oftast trevliga människor och hjälpsamma mot nya spelare.


Försök gärna komma på en motgång för karaktären eller flera. Det ger ofta ganska mycket att spela på i framtiden. Det är också en utmärkt sak att synka med en annan spelare om man vill ha en fiende eller dylikt inlajv.


När bakgrunden är klar, skicka in den till spelledningen via PM, mail, över MSN eller vad som är lämpligt. Spelledningen kommer läsa igenom bakgrunden, eventuellt ställa lite frågor eller be dig ändra lite detaljer och sedan förhoppningsvis godkänna den. Överlag accepterar vi det mesta som inte är alltför konstigt.


7. Dotta ut karaktärenRedigera

Det finns karaktärspapper att hitta på nätet och om inte annat kan man använda sig av den mall som finns på forumet.


Börja med att dotta ut grunddottarna. Det står längst ner på karaktärsbladet vad man har för värden att leka med.


När bakgrunden är godkänd kommer du att få ålders-XP, bakgrunds-XP och eventuellt synknings-XP.


  • Ålders-XP = 1 XP/år karaktären varit vampyr.
  • Bakgrunds-XP = Upp till 10 XP baserat på hur bra spelledningen anser att bakgrunden var. Detta får du reda på i samband med att du får bakgrunden godkänd.
  • Synknings-XP = Upp till 3 XP. Du får ett 1 XP/person du synkat bakgrund/bestämt relation med. Även om du bara får upp till 3 XP rekommenderar vi att du synkar med fler för din egen skull då du får mer att spela på.


Vi ger inte XP för humanitysänkningar. Detta då vi tycker att vi redan är generösa nog med XP:n i och med ålders-XP:n och vi vill inte ha folk som sänker humanity bara för att få XP.


Under Regler -> XP finns information om vad olika saker kostar att köpa upp.


Kom ihåg att utgå från din bakgrund när du dottar ut karaktären. Vi kommer ifrågasätta karaktärer som är utdottade bara för att vara så optimala/twinkade som möjligt. Lägg gärna mycket krut på Merits då det är något som går att bygga rätt mycket på.


Om du har 3:or med specialiseringar eller 4:or vill vi att detta motiveras i bakgrunden. 5:or och 4:or med specialiseringar kommer bara tillåtas i undantagsfall vid karaktärsskapande, även om det är OK att köpa upp värdena senare.


Gällande humanity så välj den humanity som känns rimligast för din karaktär och utgå från Humanityskalan som finns under Regler.


Har du några frågor om karaktärsutdottandet så tveka inte att fråga någon ur spelledningen. Det kan ibland verka lite knepigt innan man får rätt på allt.


Skicka in karaktären till spelledningen eller lämna in den på själva lajvet. Om du är klar i god tid innan rekommenderar vi att du försöker skicka in den/lämna den till en spelledare innan. Det ger oss en bättre möjlighet att kika över den, samt bättre möjlighet för oss att bygga plotter som utgår från vad du kan.


När spelledningen kikat på den kommer den förhoppningsvis bli godkänd.


8. Karaktären är färdigRedigera

Och det är bara att börja spela den, antingen på lajv eller på forumet för att testa på innan lajvet.